Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

 

Tájékoztatjuk, hogy Ön mint vásárló (fogyasztó) az www.itstimeshop.hu címen elérhető honlap használatával kinyilvánítja, hogy ismeri és elfogadja, az alábbi, a Ptk. (2013. évi V. törvény) 6:77-6:81.§ alapján megírt általános szerződési feltételeket. Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív használója kíván lenni a Webáruházunk által kínált lehetőségeknek, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben azokat kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre. Az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül.

  1. Szolgáltatói adatok:
  • Cégnév: Next-Time Kft.
  • Székhely: Budapest 1089 Gaál Mózes utca 5-7
  • Adószám: 13717641-2-42
  • Cégjegyzék szám: Cg. 01-09 869598,
  • Szerződés nyelve: magyar
  • Elektronikus elérhetőség: info@itstimeshop.hu
  • Telefonos elérhetőség: +36-146 82295
  • Számlaszám: 11714006-20433000

2) Tárhely-szolgáltató

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: tárhely-szolgáltatás
Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:
UNAS Online Kft.
H-9400 Sopron, Kőszegi út 14.
Adószám: 14114113-2-08
Cégjegyzékszám: 08-09-015594
Nyilvántartó Hatóság: Győri Törvényszék Cégbírósága
Nyilvántartásba vétel dátuma: 2007.11.29.
e-mail: unas@unas.hu

3) Szállító cégek:

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
2351 Alsónémedi
GLS Európa u. 2.
info@gls-hungary.com

Cégjegyzékszám: 13-09-111755

Adószám: 12369410-2-44

Közösségi adószám: HU12369410

FoxPost Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Cégjegyzékszám: 10–10-020309 – Egri Törvényszék Cégbírósága
Adószám: 25034644-2-10
Székhely: Magyarország, 3200 Gyöngyös, Batsányi utca 9.
Telephely: Magyarország, 1097 Budapest, Táblás utca 36-38.
Üzleti tevékenység helye: Magyarország
Telefon: +36 1 999 0369
E-mail: info@foxpost.hu

Express One Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhelye: 1239 Budapest, Európa utca 12.
Cégjegyzékszám: 01-09-980899
Adószám: 13947109-2-43
e-mail: ugyfelszolgalat@expressone.hu

SPRINTER Futárszolgálat Korlátolt Felelősségű Társaság
Honlap: www.pickpackpont.hu
Pick Pack pont e-mail: pickpackpont@sprinter.hu
Honlap: www.sprinter.hu
e-mail: info@sprinter.hu
Székhelye: 1097 Budapest, Táblás utca 39.
Postacíme: 1725 Budapest, Pf.: 117.
Cégjegyzékszám: 01-09-660447
Adószám: 12263840-2-43



A szolgáltató a jelen általános szerződési feltételekben a továbbiakban: üzemeltető.

  1. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A webáruházunkban forgalmazott termékek köre órák, ékszerek és ezen termékcsoport kiegészítői.

Figyelmeztetés: A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben csak illusztrációként szerepelnek.

  1. Rendelési információk

A megjelenített termékek kizárólag a Webáruházon keresztül, online rendelhetőek meg, futár által történő házhoz szállítással, csomagpontokra vagy személyesen a megrendelő vagy meghatalmazottja általi átvétellel.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt 27%-os ÁFA-t, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját.

Amennyiben az üzemeltető hibás árat tüntet fel a termék mellett, a tőle elvárható gondosság ellenére, és a termék ára annak általánosan elfogadott árától eltér, úgy az üzemeltető nem köteles a terméket a hibás áron szolgáltatni, de köteles a megrendelés visszaigazolásában felajánlani a vásárló részére a valós áron történő vásárlás lehetőségét. Amennyiben a vásárló ezzel a lehetőséggel nem kíván élni, úgy megilleti a szerződéstől való egyoldalú elállás joga.

Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. A részletes szállítási díjszabás a jelen szerződési feltételek része, a Szállítási feltételek menüpont alatt. https://www.itstimeshop.hu/fizetesi-es-szallitasi-informaciok-16

Webáruházunkban termékkategóriák szerint böngészhet a Megvásárolható termékek, szolgáltatások között. A felsorolt termékek mellett megtekintheti egy-egy termékek rövid leírását, árát, egyéb tulajdonságait, a teljesség igénye nélkül. Ha bővebb információt szeretne kapni a termékről, akkor kattintson a termék képére vagy nevére. Ekkor a termék oldalára jut el, ahol a termékről részletesebb tájékoztatást kaphat. Amennyiben ennél részletesebb tájékoztatásra van szüksége, úgy az ügyfélszolgálattal e-mailben - az info@itstimeshop.hu címen - messenger chatvonalunkon szíveskedjen felvenni a kapcsolatot az üzemeltetővel.

A rendelés menete

  1. A kosár jelre kattintva a terméket a Kosárba helyezheti.

1, A termékeket a Kosárba helyezheti bejelentkezés nélkül is azonban megrendelés előtt ki kell választania, hogy regisztrál vagy vendégként kíván vásárolni. EGYSZERŰSÍTETT REGISZTRÁCIÓT ALKALMAZUNK A WEBÁRUHÁZBAN. Az egyszerűsített regisztráció egy vásárlás közben is elvégezhető lehetőség és nem kell mást tenni mint megadni egy jelszavat és folytatni a vásárlási folyamatot. Az egyszerűsített regisztráció számos lehetőséget rejt magában. Többek között mindig ellenőrizheti a vásárlásait visszamenőleg is, vásárlásával belép a törzsvásárló rendszerünkbe és a következő vásárlástól már kedvezményesen tud vásárolni, a következő vásárlásnál nem szükséges kitölteni szállítási számlázási űrlapokat...stb. Ezek mellé bepipálható különállóan a hírlevél kérése is. Egyéb esetben a regisztrációt a fejlécben találja. Ha Ön regisztrált vásárló, de elfelejtette jelszavát, használja a jelszó Bejelentkezés emlékeztetőt. Ha itt megadja a regisztrált e-mail címét, akkor a jelszavát e-mailben elküldjük Önnek. Belépést a Bejelentkezés menüpont segítségével végezheti el. Itt adja meg regisztrált e-mail címét és jelszavát, majd nyomja meg a belépés gombot. Ha sikeres a belépés, akkor ebben az ablakban megjelenik az Ön regisztrált e-mail címe és a kilépés gomb, amely segítségével elhagyhatja az áruházat.

2, Időközönként a szolgáltató érdekeinek megfelelően tud regisztráció nélkül is vásárolni. Ebben az esetben a regisztrációhoz szükséges lépést ki lehet hagyni.

  1. A kosár tartalmát a Kosár menüpont segítségével ellenőrizheti, szerkesztheti. Lehetőség van arra, hogy megtekintse és módosítsa ,hogy a kosárba tett termékből milyen mennyiséget kíván rendelni, valamint ki tudja választani az Önnek legmegfelelőbb fizetési és szállítási módot, illetve törölheti az adott tételt. Lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is. Amennyiben szeretne további terméket kosárba helyezni, válassza a „vásárlás folytatása” gombot Ha minden rendben van és a megrendelés mellett döntött akkor a Pénztár gombot megnyomva véglegesítheti a megrendelését.
  2. Miután véglegesítette rendelését a megadott e-mail címére küldünk Önnek egy automatikus visszaigazolást, amely tartalmazza megrendelése adatait. Amennyiben nem kap ilyen levelet a rendszer nem fogadta el megrendelését. Ilyen esetben kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, a már jelzett módon az oldalon keresztül vagy az ügyfélszolgálati email címen keresztül. Ez előtt érdemes megtekinteni az email fiókjában a spam mappát.

Miután elvégeztük megrendelésének feldolgozását és elkezdjük a számla kiállítását, a rendeléshez megadott e-mail címére küldünk Önnek egy visszaigazolást erről egy nyomkövetési számmal. A termék kiszállítására csak ezt követően kerül sor. Amennyiben 3 napon belül nem kap ilyen értesítést kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal, mert elképzelhető hogy a termék beszerzés alatt van.

A megrendelésének folyamatát a megrendelés lezárásáig figyelemmel kísérheti a Megrendelés követés menüpont segítségével. Itt megtalálhatja az összes eddigi megrendelését is, amit Webáruházunkba küldött. Minden megrendelés egy egyedi megrendelés számmal azonosítható. Ez csak a regisztrációt követően elérhető és a regisztrációt követő vásárlásokra érvényes.

  1. Regisztráció

Amennyiben regisztrálni szeretne, úgy az első vásárlás alkalmával meg kell adnia a vásárláshoz szükséges adatokat is, így a nevét, számlázási és szállítási adatait, e-mail címét, valamint a későbbi belépéshez szükséges jelszavát. A regisztráció véglegesítése előtt szükséges a regisztrációs feltételek elfogadása is. A regisztrációt e-mailben visszaigazolja a rendszer. A vevő köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a vevő egyedi azonosítója és jelszava helyes megadását követően a vevő adatai arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerültek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért az Szolgáltató, Adatkezelő felelősséget nem vállal. A felhasználók e-mail címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy az üzemeltető/ szolgáltató technikai jellegű üzenetet küldjön számukra. A regisztrált adatokat a Szolgáltató, kérelemre törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a felhasználó a regisztrációhoz használt e-mailben megerősíti, így elkerülhető, hogy valaki szándékosan vagy tévedésből mást töröljön a regisztrációs adatbázisból. A regisztrációt az e-mail cím azonosítja, tehát egy e-mail címet csak egyszer lehet regisztrálni.

A regisztráció kötelezettségekkel nem jár. A regisztráció számos kényelmi előnnyel jár ami például lerövidíti a vásárlásra szánt időt.

  1. A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása 2 munkanapon belül megtörténik függően a rendelések mennyiségétől. Az elfogadott megrendelés teljesítési határideje, a visszaigazolástól számítva a raktáron lévő termékek esetében 3 - 5 munkanap. Abban az esetben, ha a termék nincs raktáron, úgy a beszerzési helyétől függően 3 -14 munkanap.

Azokra a termékekre melyen az ”œelőrendelhető” felirat látható annak a beszerzési ideje 15-30 munkanap, amennyiben megtalálható az adott disztribútor készletén.

Cégünk nem vállal felelősséget a megrendelt termék esetleges technikai ismertetőinek a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges fellépő készlethiány miatt. Ez vonatkozik a teljes és az akciós áruk esetében is.

  1. A megrendelt termék ellenértékének és a házhoz szállítás díjának fizetésének módja

A megrendelt termék fizetésének módja

  • Banki előre utalással történő teljesítés: ha már visszaigazoltuk az Ön megrendelését, akkor a visszaigazoló e-mailben megtalálja a bankszámla számunkat és a megrendelésszámot, amelyre hivatkozni kell az átutalás megjegyzés / közlemény rovatában. Amennyiben az átutalt összeget jóváírják a bankszámlánkon, csak ezt követően adjuk fel a futárszolgálattal a terméket.(bankszámla számunkat a Szolgáltatói adatok között találja meg)
  • Személyesen történő teljesítés: Ez esetben Ön a Szolgáltató telephelyén forintban fizeti meg a termék vételárát vagy készpénzben vagy bankkártyával. Az átvételi pontjainkon csak készpénzes átvétel lehetséges.
  • Bankkártyával történő fizetés a következő, érvényes és hatályos bankkártyákkal lehetséges: Master Card, Maestro, Visa, Visa Electron, American Express, Verified by Visa, Master Card Secure Code
  • Utánvéttel történő teljesítés: A terméket az általunk megbízott GLS vagy az ExpressOne futárszolgálat szállítja ki az Ön által megadott címre, ahol a termék vagy termékek számla szerinti árát a futárnak kell készpénzben kifizetni.
  • Utánvéttel fizetés esetén a megrendelt terméket a csomag átvételekor a kézbesítőnek készpénzben kell kifizetni.
  • Utánvét bankkártyás kifizetése esetén előre kell értesíteni a Szolgáltatót és a futárszolgálatot, mert a futárszolgálat, például helyettesítés esetén nem minden esetben visz kártyaleolvasót.
  • A Pick Pack pontra történő csomag kézbesítésénél lehet utánvét esetében készpénzzel és bankkártyával is fizetni.
  • A futárszolgálati csomagpontra kért csomagoknál is lehet utánvét esetében készpénzzel és bankkártyával is fizetni.

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát és a garancialevelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés vagy hiány esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Házhoz szállítás díjszabása

  • A házhoz szállítás díja futárszolgálatonként változik
  • A csomagpontokra szállítás díja futárszolgálatonként változik
  • Hírlevél feliratkozóknak, akciós hirdetményekben a házhoz szállítás díja ingyenes is lehet. Ebben az esetben feliratkozáshoz csatolunk e-mailben egy kuponkódot melyet ezután tud a rendeléshez használni.
  • Személyes átvétel: Ingyenes. Cím: Pesti átvételi pont: 1089 Budapest, Gaál Mózes utca 5-7 3. emelet 313 iroda, Budai átvételi pont: 1024 Budapest Lövőház u. 2-6 1. emelet Mammut üzletközpont, telefonszám: +36 70 318 3509
  1. Szállítási határidő

Raktáron lévő termékek esetében a megrendelés visszaigazolásától számított 3- 5 munkanap. Abban az esetben, ha a termék nincs raktáron 3-14 munkanap.

  1. Házhoz szállítási információk

A webáruházunk által kapott megrendeléseket a(z) ExpressOne futárszolgálat vagy a GLS futárszolgálat futárai kézbesítik. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-16 óra között. Szállítási címként célszerű olyan címet megadni, ahol a megjelölt napszakban a futárt folyamatosan van lehetőségük fogadni és biztosítani tudják a küldemény ellenértékének és a szállítási díjnak a futár részére való teljesítését.
Foxpost csomagautomatába való szállítás is igénybevahető.

A Pick Pack Pontra és az ExpressOne csomagpontra kérni a csomagot maximum 150.000ft értékhatárig lehetséges.

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak. Az át nem vett, visszaküldött csomagok esetében a szállítás díját a megrendelőre terheljük, újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő kiegyenlítése esetén áll módunkban ismételten elindítani!

Áruházunk működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő esetleges további kérdések esetén a Szolgáltató adatai között megadott e-mai címen - info@itstimeshop.hu rendelkezésére állunk.

  1. Küldemény elvesztése, sérülése és egyéb szállítással kapcsolatos információk

A küldemény elveszését, részleges elveszését, megsérülését vagy megsemmisülését a kézbesítéskor, a kézbesítési okiraton azonnal jeleznie kell. Ennek elmulasztása jogvesztéssel jár. Kézbesítési okirat hiányában, a küldeményre vonatkozó egyéb okirattal a futárszolgálat felé jogvesztő határidőn belül ”“ vagyis a kézbesítési naptól számított 3 napon belül ”“ a kárt azonnal jeleznie kell.

  1. Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. kormányrendelet szabályozása értelmében a jelen pont rendelkezései kizárólag a fogyasztónak minősülő vásárló esetében alkalmazhatóak. A fogyasztó a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Amennyiben a fogyasztó él elállási jogával, úgy ezt a Szolgáltatóval egyértelmű írásbeli nyilatkozatban köteles közölni (postán ajánlott tértivevényes küldeményben, vagy e-mailben). A Szolgáltató az elállási nyilatkozat kézhezvételét követően haladéktalanul köteles azt visszaigazolni a fogyasztó felé. A fogyasztó elállása esetén a megrendelt terméket köteles elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül a Szolgáltatónak visszaküldeni. A visszaküldés költsége és felelőssége minden esetben a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet/IV fejezet 6.j pontja szerint a fogyasztót terheli.

Amennyiben a fogyasztó elállási jogát gyakorolja, úgy az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételét követő 14 napon belül köteles a szolgáltatónak a fogyasztónak az általa teljesített fizetéseket visszatéríteni, beleértve a szállítás díját is. Ez alól kivétel, ha a fogyasztó olyan fuvarozási módot választott, amely többletköltséggel jár és amely a szokásos fuvarozástól eltérő. A szolgáltatónak a visszafizetési kötelezettségét mindaddig nem kell teljesítenie, amíg a szolgáltatott terméket vissza nem kapta vagy amíg a fogyasztó hitelt érdemlő igazolását a termék visszaküldéséről nem kapta meg. A két időpont közötti eltérés esetén az üzemeltető a korábbi időpontot kell, hogy figyelembe vegye.

A Szolgáltató követelheti a fogyasztótól a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. Ezért kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a fogyasztót terhelik. Továbbá vonatkozik a termék visszajuttatása közben létrejött nem rendeltetésszerű csomagolásból eredő kár megtérítésére is.

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, fényképezőgéppel, videó kamerával rögzítésre kerül a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt)

Az elállási jogot kibővítettük 30 napra. A 30 napos kibővített elállási jog gyakorlását visszavonásig érvényben tartjuk.

A kibővített 30 napos elállási jog kizárólagosan a zárt, eredeti bontatlan csomagolású és sérülésmentes termékekre vonatkozik. Minden egyéb esetben az elállási jog a törvény szerint meghatározott 14 nap.

Nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog:

  • olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgásoktól, ingadozásoktól függ.
  • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra,
  • olyan termék esetében melyet a fogyasztó előrendelte,
  • olyan termék esetében, amelynél a fogyasztó kifejezett kérésének tesz eleget az üzemeltető sürgős javítási vagy karbantartási munkáknál
  1. Jótállás

A Szolgáltató által forgalmazott egyes termékekre az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállás szabályait tartalmazó 151/2003. Korm. rendelet szerint 1 éves jótállási idő áll a fogyasztó rendelkezésére a termék átadásának napjától. A vásárlót a jótállás joga akkor nem illeti meg, ha a hiba a termék fogyasztó részére való átadását követően keletkezett. A megjelölt rendelet alá nem tartozó termékek tekintetében a gyártó által biztosított jótállási idő a termék mellett feltüntetésre kerül. Ezzel kapcsolatos problémák felmerülése esetén az üzemeltető pontos információt tud adni. Jótállás esetében a fogyasztó a jótállási időn belül a meghibásodott termék díjmentes javítása vagy cseréje illeti meg. A garanciális javítások a gyártási hibából eredő meghibásodásokra terjednek ki. A garancia feltételek a használati útmutatóban levő feltételek betartásával együtt érvényesek.

Meghibásodása esetén a termékhez mellékelt garancia levélen megjelölt címen és telefonszámon kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről, továbbá elérhetőségeink valamelyikén. A termékek garanciális szervizpontjára történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. A meghibásodott készüléket közvetlenül webáruházunk szervizpontjára is visszaküldheti címre. Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak! A kijavítás során a termékbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre. Az Szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást, vagy cserét 15 napon belül elvégezze. A jótállás körében végzett tevékenység költségei a Szolgáltatót terhelik.

Egyebekben a jótállásra a Ptk.6.171-173.§-ban foglaltak az irányadóak.

  1. Szavatosság

A szolgáltatott termék hibája esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igény érvényesítésének van helye a Ptk. 6:159-167 :§ i szerint.

  1. Panaszok intézése

A Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet köteles felvenni,a Szolgáltató adatai között megjelölt helyen és a panaszt a felvétel napjától számított öt évig, az arra adott válasszal együtt megőrizni. A Szolgáltató a hozzá érkezett panaszt a beérkezésétől számított 30 napon belül megvizsgálja és arra érdemi választ kell hogy adjon. Amennyiben panaszra a Szolgáltató elutasító választ ad, azt írásban meg kell indokolnia. A Szolgáltatóval kötött szerződéséből eredő jogviták(13.a) elsősorban békés úton, megállapodással a felek között vagy a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatóság előtt intézhetők.

13.a Jogviták

Szerződő Felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, Szerződő Felek a Szolgáltató székhelye szerinti bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

2015. szeptember 11-től a fogyasztóvédelmi törvény (1997. évi CLV. törvény, röviden: Fgytv.) megváltozott.

„(1a) A tájékoztatásnak fogyasztói jogvita esetén ki kell terjednie a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti illetékes békéltető testületekhez való fordulás lehetőségére, valamint tartalmaznia kell a békéltető testület székhelyét, telefonos elérhetőségét, internetes elérhetőségét és levelezési címét. A békéltető testületekről történő tájékoztatási kötelezettséget világosan, érthetően és könnyen elérhető módon kell teljesíteni, internetes honlappal rendelkező vállalkozás esetén a honlapon, honlap hiányában az általános szerződési feltételekben, általános szerződési feltételek hiányában pedig külön formanyomtatványon. Üzlettel rendelkező vállalkozás esetén az e bekezdés és az (1) bekezdés szerinti tájékoztatást jól láthatóan és olvashatóan kell megadni.”

Békéltető testületek elérhetőségei

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület Baranya Megyei Békéltető Testület

6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. 7625 Pécs, Majorosy Imre u. 36.

76) 501-525, (76) 501-500 (72) 507-154

bkmkik@mail.datanet.hu bekelteto@pbkik.hu

Békés Megyei Békéltető Testület Borsod-Abaúj-Zemplén M-i Békéltető Testület

5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5. 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.

(66) 324-976, 446-354, 451-775 (46) 501-091, 501-870

bmkik@bmkik.hu kalna.zsuzsa@bokik.hu

Budapesti Békéltető Testület Csongrád Megyei Békéltető Testület

1016 Budapest, Krisztina krt. 99. 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

(1) 488-2131 (1) 488-2186 (62) 486-987

bekelteto.testulet@bkik.hu info@csmkik.hu

Fejér Megyei Békéltető Testület Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület

8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér 4-6. 9021 Győr, Szent István út 10/a.

(22) 510-310 (96) 520-217

fmkik@fmkik.hu bekelteto@gymskik.hu

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület Heves Megyei Békéltető Testület

4025 Debrecen, Petőfi tér 10. 3300 Eger, Faiskola út 15

(52) 500-749 (36) 416-660/105

info@hbkik.hu hkik@hkik.hu

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület

Békéltető Testület 2800 Tatabánya, Fő tér 36.

5000 Szolnok, Verseghy park 8. (34) 513-010

(56) 510-610 kemkik@kemkik.hu

kamara@jnszmkik.hu

Nógrád Megyei Békéltető Testület Pest Megyei Békéltető Testület

3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a 1055 Budapest Kossuth tér 6-8.

(32) 520-860 (1)-474-7921

nkik@nkik.hu pmbekelteto@pmkik.hu

Somogy Megyei Békéltető Testület Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület

7400 Kaposvár, Anna utca 6. 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.

(82) 501-000 (42) 311-544, (42) 420-180

skik@skik.hu endrediemese@invest.hu

Tolna Megyei Békéltető Testület Vas Megyei Békéltető Testület

7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.

(74) 411-661 (94) 312-356

kamara@tmkik.hu vmkik@vmkik.hu

Veszprém Megyei Békéltető Testület Zala Megyei Békéltető Testület

8200 Veszprém, Budapest u. 3. 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.

(88) 429-008 (92) 550-514

vkik@veszpremikamara.hu zmkik@zmkik.hu


A szakvélemény a Vásárlóra nem kötelező érvényű és Békéltető Testületi eljárást kezdeményezhet a tartózkodási helye szerint illetékes Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testületnél.

A Next-Time Kft. a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi a Békéltető Testületi eljárást.

A fogyasztói jogviták online rendezése:

Ha panasszal kíván élni online vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, a következő honlapon kezdeményezheti a panasz bíróságon kívüli rendezését: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home.show

Ehhez szüksége lesz honlapunk e-mail címére is, ami az info@itstimeshop.hu.

A jogviták online rendezése esetében a két félnek közös megegyezéssel kell kiválasztania a vitarendezési testületet. Mindegyik vitarendezési testületnek saját eljárási szabályai vannak. A vitarendezési eljárás általában egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb, mint bírósághoz fordulni. Vitarendezési testületek az EU-ban, Norvégia, Izland, Liechtenstein.

Az eljárásnak 4 fő szakasza van, melyek mindegyik online végezhető:

Panasz benyújtása
A vitarendezési testület kiválasztása közös megegyezéssel
Panaszkezelés a vitarendezési testület által
Eredmény és a panasztételi eljárás lezárása

  1. Adatkezelés

Az üzemeltető a webáruház a használata során a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki kívülálló harmadik személy számára, kivéve abban az esetben amennyiben a alvállalkozója számára. (Pl: futárszolgálat), a megrendelés kézbesítéséhez ez szükséges.

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az üzemeltető kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az üzemeltető a szerződés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése illetve a regisztráció folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat az üzemeltető bizalmasan kezeli, leiratkozás kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban.

A megrendeléssel kezdődő eljárás során a 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadók, a szolgáltató adatvédelmi nyilatkozata a honlapon érhető el. https://www.itstimeshop.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3

  1. Egyéb rendelkezések

Biztonság

Webáruház biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit. A Weboldalon való vásárlás feltételezi a Vásárló részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

Felelősség kizárása

Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Weboldalra való csatlakozás miatt következett be. A Vásárlót terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége. Az oldalon feltüntetett leírások és képek csupán tájékoztató jellegűek. A Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy az adatok a valóságnak megfeleljenek. Az esetleges elírásokért a Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal. A Technikai hibákból eredő felelősséget nem vállaljuk. Technikai hibáknak nevezzük különböző a rendszerben található és előre nem meghatározható apró hibákat

Szerzői jogok

A weboldalon található összes adat, leírás, tájékoztató szöveg, kép, valamint az oldal grafikai és technikai szerkezete, funkcióinak megvalósítási módja, az ezen oldalakon látható formában a jogtulajdonos hozzájárulása nélkül szerzői jogok megsértését jelenti és jogi következményeket von maga után. A weboldal főoldalára mutató linket bárki elhelyezhet saját felületén külön hozzájárulásunk nélkül. Belső oldalakra mutató linkek elhelyezhetők abban az esetben, ha ezek a teljes oldal, és nem csak egyetlen elem (pl. kép) elérési útját tartalmazzák, illetve az oldal tartalmára semmilyen módon nincsenek hatással, további paramétereket nem tartalmaznak. Tilos linket úgy elhelyezni, hogy az a weboldalt valamely más oldal részeként jelenítse meg.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Ptk (2013.évi V. törvény), fogyasztói szerződéseknél a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. kormányrendelet rendelkezései az irányadók.

 

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelem

GDPR - Adatvédelemi nyilatkozat 
WEBOLDAL ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A(z) Next-Time Kft. ”“ továbbiakban Vállalkozás - jelen adatvédelmi tájékoztató közzététele útján tesz eleget az érintettek személyes adatok kezelésére vonatkozó, a AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE által előírt előzetes tájékoztatási kötelezettségének, amelynek értelmében a Rendelet vonatkozó cikkei szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva kell az adatkezeléssel érintettek rendelkezésére bocsátani.

AZ ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE

A Vállalkozás tájékoztatja az érintettet, hogy személyes adatainak kezelése körében adatkezelőnek minősül.

Cégnév: Next-Time Kft.

Székhely: Budapest 1089 Gaál Mózes utca 5-7

Adószám: 13717641-2-42

Cégjegyzék szám: Cg. 01-09 869598,

Szerződés nyelve: magyar

Elektronikus elérhetőség: info@itstimeshop.hu

Telefonos elérhetőség: +36-146 82295

Számlaszám: 11714006-20433000

www.itstimeshop.hu

A személyes adatokat a Vállalkozás a vonatkozó adatkezelési célhoz kapcsolódó hozzáférési jogosultságokkal rendelkező munkavállalói, illetve a Vállalkozás részére szolgáltatási szerződések alapján adatfeldolgozási tevékenységet végző személyek, szervezetek ismerhetik meg, a Vállalkozás által meghatározott terjedelemben és a tevékenységük végzéséhez szükséges mértékben.

Annak érdekében, hogy minél magasabb minőségű termékeket és szolgáltatásokat nyújtsunk, az Önnel és más ügyfelekkel, valamint más felekkel folytatott interakcióinkból származó információkat használjuk fel.

Mivel tiszteletben tartjuk a magánéletet, olyan eljárásokat hajtottunk végre, amelyek biztosítják, hogy személyes adatait biztonságos és felelősségteljes módon kezeljék.

Ezt az adatvédelmi szabályzatot annak érdekében tettük közzé, hogy elmagyarázhassuk adatgyűjtési gyakorlataikat és az Ön által adott információk gyűjtésének és felhasználásának módjáról szóló döntéseket.

Mivel folyamatosan fejlesztjük a itstimeshop.hu weboldalt és használjuk, az informatika által kínált technológiai fejlődésnek a lehetőségeit ez az adatvédelmi irányelv valószínűleg megváltozhat a későbbiek folyamán. Ezért arra ösztönözzük Önt, hogy kísérje figyelemmel ezt a leírást, hogy megértse aktuális adatvédelmi irányelveinket.

Jogos érdek

A vállalkozás jogos érdeke alá eső adatkezelés vonatkozik a 3. féllel például Facebook, Google történő partneri kapcsolat amelyeken keresztül tájékoztatjuk Önt a szolgáltatásainkról. Elektronikus kereskedelem lévén az kiemelt mód, hogy elérjük a vásárlói réteget. Amennyiben nem szeretne ebben részt venni úgy a Facebook, Google beállításaiban meg tudja ezt határozni. Amennyiben ezzel nem boldogulna, kérjük írjon emailt az info@itstimeshop.hu ügyfélszolgálati email címünkre, hogy segíthessünk.

Jogos érdek alá eső adatkezelés vonatkozik a statisztikai adatgyűjtésre. A statisztikai adatgyűjtés a mi weblapunkon belül történik, személyt semmilyen beazonosítható módon nem kötünk az adatokhoz. Statisztika szükséges, hogy versenyképesek maradhassunk és hogy jobbá tegyük a weblapunkat, illetve növeljük a vásárlási élményt.

Összegyűjtött adatok:

A következő információkat gyűjtjük össze:

- név

- kapcsolati adatokat, (beleértve az e-mail címet)

- demográfiai információk, a preferenciák és az érdeklődés vagy ajánlatokkal kapcsolatos egyéb információk. Ezeket mind névtelenül és számunkra nem felismerhető módon teszik azok a vállalatok akiknél Ön elfogadta az ilyen típusú adatkezelést.

Elkötelezettek vagyunk annak a biztosítására, hogy az Ön adatai biztonságban legyenek. A jogosulatlan hozzáférés vagy nyilvánosságra hozatal megakadályozása érdekében megfelelő fizikai, elektronikus és vezetési eljárásokat vezettünk be az interneten gyűjtött információk védelmére és biztonságossá tételére.

Külső vállalatok számára is közzétehetjük azokat az információkat, amelyek segítenek az Ön részére kínált termékek és szolgáltatások nyújtásában. Például együttműködhetünk külsős céggel:

  1. a) kezelhesse az ügyfél információk adatbázisát;
  2. b) segítsen nekünk az e-mailek terjesztésében;
  3. c) közvetlen marketing és adatgyűjtés támogatása;
  4. d) tárolni és elemezni;
  5. d) a csalás megelőzését; és
  6. e) egyéb szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók melyek célja, hogy segítsenek üzleti potenciálunk maximalizálásában.

Ezeket a szolgáltatókat, külső cégeket kértük, hogy bizalmasan kezeljék az általuk megosztott összes információt és csak azokat az információkat használják fel, amelyek elkerülhetetlenek hogy a velük kötött megállapodásainkban foglaltakat teljesítsék.

ADATKEZELŐK

(1) A Vállalkozás az általa önkéntes hozzájárulás alapján kezelt személyes adatok körében megbízott külső adatkezelőket vesz igénybe internetes honlapjának üzemeltetése, karbantartása céljából.

Weblap üzemeltetés, Tárhely szolgáltatás:

2) Tárhely-szolgáltató

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: tárhely-szolgáltatás
Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:
UNAS Online Kft.
H-9400 Sopron, Kőszegi út 14.
Adószám: 14114113-2-08
Cégjegyzékszám: 08-09-015594
Nyilvántartó Hatóság: Győri Törvényszék Cégbírósága
Nyilvántartásba vétel dátuma: 2007.11.29.
e-mail: unas@unas.hu

3) Szállító cégek/ Csomagkézbesítés:

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
2351 Alsónémedi
GLS Európa u. 2.
info@gls-hungary.com

Cégjegyzékszám: 13-09-111755

Adószám: 12369410-2-44

Közösségi adószám: HU12369410

FoxPost Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Cégjegyzékszám: 10–10-020309 – Egri Törvényszék Cégbírósága
Adószám: 25034644-2-10
Székhely: Magyarország, 3200 Gyöngyös, Batsányi utca 9.
Telephely: Magyarország, 1097 Budapest, Táblás utca 36-38.
Üzleti tevékenység helye: Magyarország
Telefon: +36 1 999 0369
E-mail: info@foxpost.hu

Express One Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhelye: 1239 Budapest, Európa utca 12.
Cégjegyzékszám: 01-09-980899
Adószám: 13947109-2-43
e-mail: ugyfelszolgalat@expressone.hu

SPRINTER Futárszolgálat Korlátolt Felelősségű Társaság
Honlap: www.pickpackpont.hu
Pick Pack pont e-mail: pickpackpont@sprinter.hu
Honlap: www.sprinter.hu
e-mail: info@sprinter.hu
Székhelye: 1097 Budapest, Táblás utca 39.
Postacíme: 1725 Budapest, Pf.: 117.
Cégjegyzékszám: 01-09-660447
Adószám: 12263840-2-43

FOGALOMMEGHATÁROZÁSOK

  1. „személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;
  2. „adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

  1. Az érintett hozzájárulása

(1) A személyes adatok kezelésének jogszerűségének az érintett hozzájárulásán kell alapulnia vagy valamely egyéb jogszerű, jogszabály által megállapított alappal kell rendelkeznie.

(2) Az érintett hozzájárulása alapján történő adatkezelés esetén az érintett a személyes adatainak kezeléséhez való hozzájárulását a következő formában adhatja meg:

  1. a) írásban, személyes adatkezeléshez hozzájárulást adó nyilatkozati formában,
  2. b) elektronikus úton, a Vállalkozás internetes weboldalán megvalósított kifejezett magatartásával, jelölőnégyzet kipipálásával vagy ha az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások igénybevétele során erre vonatkozó technikai beállításokat hajt végre, valamint bármely egyéb olyan nyilatkozat vagy cselekedet is, amely az adott összefüggésben az érintett hozzájárulását személyes adatainak tervezett kezeléséhez egyértelműen jelzi.

(3) A hallgatás, az előre bejelölt négyzet vagy a nem cselekvés ezért nem minősül hozzájárulásnak. (4) A hozzájárulás az ugyanazon cél vagy célok érdekében végzett összes adatkezelési tevékenységre kiterjed.

(5) Ha az adatkezelés egyszerre több célt is szolgál, akkor a hozzájárulást az összes adatkezelési célra vonatkozóan meg kell adni. Ha az érintett hozzájárulását elektronikus felkérést követően adja meg, a felkérésnek egyértelműnek és tömörnek kell lennie és az nem gátolhatja szükségtelenül azon szolgáltatás igénybevételét, amely vonatkozásában a hozzájárulást kérik.

(6) Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás megadása előtt az érintettet erről tájékoztatni kell. A hozzájárulás visszavonását ugyanolyan egyszerű módon kell lehetővé tenni, mint annak megadását.

  1. Szerződés teljesítése
  2. Az adatkezelés jogszerűnek minősül, ha az olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.
  3. A szerződés teljesítéséhez nem szükséges személyes adatok kezeléséhez való érintetti hozzájárulás nem lehet feltétele a szerződéskötésnek.
  4. Az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése vagy az érintett, illetve más természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme
  5. Az adatkezelés jogalapját jogi kötelezettség teljesítése esetén törvény határozza meg, így az érintett hozzájárulása az személyes adatainak kezeléséhez nem szükséges.
  6. Az adatkezelő köteles tájékoztatni az érintettet az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról az adatkezelő személyéről, továbbá a jogairól, a jogorvoslati lehetőségekről.
  7. Az adatkezelő jogi kötelezettség teljesítése címén az érintett hozzájárulásának visszavonását követően jogosult kezelni azon adatkört, amely valamely rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése végett szükséges.
  8. Közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtása, az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítése.
  9. Az adatkezelő ”“ ideértve azt az adatkezelőt is, akivel a személyes adatokat közölhetik ”“ vagy valamely harmadik fél jogos érdeke jogalapot teremthet az adatkezelésre, feltéve hogy az érintett érdekei, alapvető jogai és szabadságai nem élveznek elsőbbséget, figyelembe véve az adatkezelővel való kapcsolata alapján az érintett ésszerű elvárásait. Az ilyen jogos érdekről lehet szó például olyankor, amikor releváns és megfelelő kapcsolat áll fenn az érintett és az adatkezelő között, például olyan esetekben, amikor az érintett az adatkezelő ügyfele vagy annak alkalmazásában áll.
  10. A jogos érdek fennállásának megállapításához mindenképpen körültekintően meg kell vizsgálni többek között azt, hogy az érintett a személyes adatok gyűjtésének időpontjában és azzal összefüggésben számíthat-e ésszerűen arra, hogy adatkezelésre az adott célból kerülhet sor.
  11. Az érintett érdekei és alapvető jogai elsőbbséget élvezhetnek az adatkezelő érdekével szemben, ha a személyes adatokat olyan körülmények között kezelik, amelyek közepette az érintettek nem számítanak további adatkezelésre.

AZ ÉRINTETT SZEMÉLY ADATAINAK KEZELÉSÉVEL KAPCSOLATOS JOGAI

Az érintett személy jogairól röviden a következő tájékoztatást adja a Vállalkozás:

Az érintettnek joga van:

  1. A tájékoztatáshoz az adatkezelés megkezdése előtt,
  2. Arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz,
  3. Adatainak helyesbítését, törlését kérni, értesítést kapni az adatkezelőtől ennek megtörténtéről,
  4. Az adatkezelés korlátozását kérni, értesítést kapni az adatkezelőtől ennek megtörténtéről,
  5. Az adathordozhatósághoz,
  6. Tiltakozáshoz, ha személyes adatait közérdekű célból vagy az adatkezelő jogos érdekére hivatkozással kezelik.
  7. Mentesüljön az automatikus döntéshozatal alól, beleértve a profilalkotást,
  8. A felügyeleti hatóságnál való panasztételhez. Panasztételhez való jogát az érintett az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.,

Telefon: +36 (1) 391-1400;Fax:+36(1)391-1410.,

www:http://www.naih.hu e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

  1. Felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz,
  2. Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz
  3. Az adatvédelmi incidensről való tájékoztatáshoz

Ha a személyes adatokat nem az érintettől szerezték meg, az adatkezelő az érintett rendelkezésére bocsátja a következő információkat:

  1. Az adatkezelőnek és ”“ ha van ilyen ”“ az adatkezelő képviselőjének a kiléte és elérhetőségei;
  2. Az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségei, ha van ilyen;
  3. A személyes adatok tervezett kezelésének célja, valamint az adatkezelés jogalapja;
  4. Az érintett személyes adatok kategóriái;
  5. A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái, ha van ilyen;
  6. Adott esetben annak ténye, hogy az adatkezelő valamely harmadik országbeli címzett vagy valamely nemzetközi szervezet részére kívánja továbbítani a személyes adatokat, továbbá a Bizottság megfelelőségi határozatának léte vagy annak hiánya vagy a 46. cikkben, a Rendelet 47. cikkben vagy a 49. cikk (1) bekezdésének második albekezdésében említett adattovábbítás esetén a megfelelő és alkalmas garanciák megjelölése, valamint az ezek másolatának megszerzésére szolgáló módokra vagy az elérhetőségükre való hivatkozás.

Az érintett további jogai

· Az érintett adat hozzáférési joga

· Az érintett helyesbítéshez és törléshez való joga

· Az adatkezelés korlátozásához való jog

· Az automatizált döntéshozatal alóli mentesség joga

· Az érintett panasztételhez és jogorvoslathoz való joga

KORLÁTOZÁSOK

(1) Az adatkezelőre vagy adatfeldolgozóra alkalmazandó uniós vagy tagállami jog jogalkotási intézkedésekkel korlátozhatja a 12”“22. cikkben és a 34. cikkben foglalt, valamint a 12”“22. cikkben meghatározott jogokkal és kötelezettségekkel összhangban lévő rendelkezései tekintetében az 5. cikkben foglalt jogok és kötelezettségek hatályát, ha a korlátozás tiszteletben tartja az alapvető jogok és szabadságok lényeges tartalmát, valamint az alábbiak védelméhez szükséges és arányos intézkedés egy demokratikus társadalomban:

· nemzetbiztonság;

· honvédelem;

· közbiztonság;

bűncselekmények megelőzése, nyomozása, felderítése vagy a vádeljárás lefolytatása, illetve büntetőjogi szankciók végrehajtása, beleértve a közbiztonságot fenyegető veszélyekkel szembeni védelmet és e veszélyek megelőzését;

az Unió vagy valamely tagállam egyéb fontos, általános közérdekű célkitűzései, különösen az Unió vagy valamely tagállam fontos gazdasági vagy pénzügyi érdeke, beleértve a monetáris, a költségvetési és az adózási kérdéseket, a népegészségügyet és a szociális biztonságot;

· a bírói függetlenség és a bírósági eljárások védelme;

· a szabályozott foglalkozások esetében az etikai vétségek megelőzése, kivizsgálása, felderítése és az ezekkel kapcsolatos eljárások lefolytatása;

· az a)”“e) és a g) pontban említett esetekben ”“ akár alkalmanként ”“ a közhatalmi feladatok ellátásához kapcsolódó ellenőrzési, vizsgálati vagy szabályozási tevékenység;

· az érintett védelme vagy mások jogainak és szabadságainak védelme;

· polgári jogi követelések érvényesítése.

AZ ÉRINTETT KÉRELME ESETÉN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁS

(1) A Vállalkozás elősegíti az érintett jogainak gyakorlását, az érintett jelen adatkezelési tájékoztatóban is rögzített jogainak gyakorlására irányuló kérelem teljesítését nem tagadhatja meg, kivéve, ha bizonyítja, hogy az érintettet nem áll módjában azonosítani.

(2) A Vállalkozás indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet.

(3) Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.

(4) Ha a Vállalkozás nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be a felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

(5) A Vállalkozás díjmentesen biztosítja az érintett számára a következő tájékoztatást és intézkedést: visszajelzés a személyes adatok kezeléséről, hozzáférés a kezelt adatokhoz, adatok helyesbítése, kiegészítése, törlése, adatkezelés korlátozása, adathordozhatóság, tiltakozás az adatkezelés ellen, az adatvédelmi incidensről való tájékoztatás.

(6) Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy ”“ különösen ismétlődő jellege miatt ”“ túlzó, az adatkezelő, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre: 5000.- Ft összegű díjat számíthat fel, vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.

(7) A kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó jellegének bizonyítása az adatkezelőt terheli.

(8) A Rendelet 11. cikkének sérelme nélkül, ha az adatkezelőnek megalapozott kétségei vannak a Rendelet 15”“21. cikk szerinti kérelmet benyújtó természetes személy kilétével kapcsolatban, további, az érintett személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérheti.

Cookie-val összefüggő adatkezelés

(1) A Vállalkozás honlapján tett látogatások során egy vagy több cookie - apró információcsomag, amelyet a szerver küld a böngészőnek, majd a böngésző visszaküld a szervernek minden, a szerver felé irányított kérés alkalmával ”“ kerül küldésre a honlapot meglátogató személy számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz, amennyiben ehhez a honlapot meglátogató személy világos és egyértelmű tájékoztatást követően kifejezett (aktív) hozzájárulását adta a honlap további böngészésére irányuló magatartásával.

(2) A cookie-k kizárólag a felhasználói élmény javítása, a belépési folyamat automatizálása érdekében működnek. A honlapon használt sütik személy szerinti beazonosításra alkalmas információt nem tárolnak, a Vállalkozás személyes adatkezelést e körben nem folytat.

Hogyan használjuk a Cookie-kat és a web beaconokat?

A cookie egy kis fájl, amely engedélyt kér arra, hogy a számítógép merevlemezére települjön. Ha Ön egyetért, a fájl hozzáadásra kerül, és a cookie segíti a webes forgalom elemzését vagy megismerheti Önt, amikor meglátogat egy adott webhelyet. A cookie-k lehetővé teszik a webes alkalmazások számára, hogy személyesen reagáljanak Önre. A webes alkalmazás saját szükségleteire vonatkozó információk összegyűjtésével és emlékezésével testre szabhatja működését az Ön igényeihez.

Forgalomnapló cookie-kat használunk annak meghatározására, hogy mely oldalakat használjuk. Ez segít nekünk a weboldal forgalmának adatainak elemzésében és honlapunk fejlesztésében annak érdekében, hogy az ügyfelek igényeihez igazodjanak. Ezt az információt csak statisztikai elemzés céljából használjuk fel, bármiféle beazonosítást nélkülöző

Összességében a cookie-k segítenek abban, hogy jobb honlapot biztosítsunk Önnek, lehetővé téve számunkra, hogy nyomon kövessük azokat a lapokat, amelyek hasznosak és amelyek nem. A cookie semmilyen módon nem biztosít számunkra hozzáférést a számítógéphez vagy az Önnel kapcsolatos információkhoz, kivéve azokat az adatokat, amelyeket megosztott velünk.

Választhat, hogy elfogadja vagy elutasítja a cookie-kat.

A legtöbb internetes böngésző automatikusan elfogadja a cookie-kat, de a böngésző beállításait általában a cookie-k elutasításához használhatja. Ez megakadályozhatja, hogy teljes mértékben kihasználja a weboldal előnyeit.

A "web beacon" vagy a "pixel tag" vagy a "clear gif" általában egy egy pixeles kép, amelyet a számítógép vagy a mobil eszközről egy weboldalra továbbítanak.

Cookie-kat és webes jelzőket használunk, hogy nyomon kövessék a bevásárlókosárban szereplő adatokat, és emlékezzenek Önre, amikor visszatér a weboldalra, valamint azonosítja azokat a lapokat, amelyekre rákattintott a webhelyünkre történő látogatása során, valamint azon weboldal nevét amiről átlépett közvetlenül az itstimeshop.hu webhelyre. Ezeket az információkat felhasználva javítjuk weboldalunk tervezését, termékválasztékát, ügyfélszolgálatát és speciális promócióit. Természetesen letilthatja a cookie-kat és web beaconokat a számítógépén, jelezve ezt a böngésző beállításaiban vagy beállításai menüiben. Lehetséges azonban, hogy webhelyünk egyes részei nem fognak megfelelően működni, ha letiltja a cookie-kat. Webes irányjelzőket és más technológiákat is használhatunk annak érdekében, hogy nyomon követhessük, hogy kommunikációink elérik-e Önt, mérjük hatékonyságukat, vagy esetleg gyűjtenek bizonyos, nem személyes adatokat a számítógépéről, eszközéről vagy böngészőjéről annak érdekében, hogy lehetővé tegyük számunkra a jobb tervezést, jövőbeli kommunikációt.

Szerződhetünk olyan harmadik felekkel, akik cookie-kat és webes beaconokat használhatnak, és adatokat gyűjthetnek nevünkben vagy olyan szolgáltatásokat nyújtanak, mint a hitelkártya feldolgozás (pl. OTP), szállítás pl.(GLS), promóciós szolgáltatások vagy adatkezelés. Hívjuk ügyfélszolgálati partnereinknek. Ezeket a harmadik feleket tiltja a velük kötött szerződésünk, hogy az információkat mással vagy más partnerekkel megosszák.

A cookie-k általi adatkezelés jogalapja az webshop jogos érdeke. Mely biztosítja az üzletszerzéstől a szerződés teljesítéséig a rendszerfolyamat működését. Amennyiben ez a rendszerfolyamat megszakad az a versenyképesség csökkenését eredményezi. Ami ptk., az e-kereskedelmi tv és a GVH szabályozásával ellentmondó.

A lentebb található módon tudja szabályozni, hogy milyen cookie-kat fogad el és mely oldalaktól.

Regisztráció, Hírlevél feliratkozás

(1) Az adatkezelés jogalapja regisztráció, hírlevél feliratkozás esetén az érintett hozzájárulása, amelyet az érintett a Vállalkozás honlapján a „regisztráció” illetve „hírlevél feliratkozás” szövegrész melletti jelölőnégyzet kipipálásával ad meg adatainak kezelésére vonatkozó tájékoztatást követően.

(2) Az érintetti kör regisztráció, hírlevél feliratkozás esetén: minden olyan természetes személy, aki a Vállalkozás hírlevelére feliratkozni kíván, illetve a honlapon regisztrálni kíván és hozzájárulását adja személyes adatainak kezeléséhez.

(3) A kezelt adatok köre hírlevél feliratkozás esetén: név, e-mail cím.

(4) A kezelt adatok köre regisztráció esetén: név, lakcím, e-mail cím, telefonszám, belépési jelszó.

(5) Az adatkezelés célja hírlevél feliratkozás esetén: az érintett tájékoztatása a Vállalkozás szolgáltatásairól, termékeiről, az azokban bekövetkezett változásokról, tájékoztatás hírekről, eseményekről.

(6) Az adatkezelési cél regisztráció esetén: kapcsolatfelvétel szerződéskötés előkészítése végett, a honlapon ingyenesen elérhető szolgáltatások nyújtása érintett részére, hozzáférés a weboldal nem nyilvános tartalmaihoz.

(7) Az adatok címzettjei (akik megismerhetik az adatokat) hírlevél feliratkozás, regisztráció esetén: a Vállalkozás vezetője, ügyfélkapcsolatot ellátó munkatárs, a Vállalkozás weblapjának üzemeltetését ellátó adatfeldolgozó munkatársai.

(8) Az adatkezelés időtartama hírlevél feliratkozás, regisztráció esetén: hírlevél feliratkozás esetén a leiratkozásig, regisztráció esetén az érintett kérelmére történő törlésig.

(9) Az érintett a hírlevélről bármikor leiratkozhat, illetve kérheti regisztrációja (személyes adatai) törlését. A hírlevél leiratkozás az érintett részére megküldött elektronikus levelek láblécében elhelyezett leiratkozási linkre kattintva, vagy a Vállalkozás székhelyére megküldött postai levélben történik.

Direkt Marketing

(1) A Vállalkozás direkt marketing célú adatkezelésének jogalapja az érintett hozzájárulása, amely egyértelmű és kifejezett. Az érintett egyértelmű, kifejezett előzetes hozzájárulását a Vállalkozás honlapján a hozzájárulás direkt marketing célú megkereséshez szövegrész melletti jelölőnégyzet kipipálásával adja meg adatainak kezelésére vonatkozó tájékoztatást követően.

(2) Az érintett hozzájárulását papír alapon is meg tudja adni, jelen szabályzat 2. sz. mellékletét képező adatlap kitöltése útján.

(3) Az érintetti kör: minden olyan természetes személy, aki egyértelmű, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Vállalkozás személyes adatait direkt marketing céljára kezelje.

(4) Az adatkezelési célok: szolgáltatásnyújtással, termékértékesítéssel kapcsolatos reklámok, ajánlatok küldése, akciókról való értesítés elektronikus, vagy postai úton.

(5) A személyes adatok címzettjei: a Vállalkozás vezetője, az ügyfélszolgálati feladatokat, marketing feladatokat munkakörük alapján ellátó munkavállalók.

(6) A kezelt személyes adatok köre: név, cím, telefonszám, e-mail cím.

(7) Az adatkezelés időtartama: a személyes adatok direkt marketing céljára való kezelése érintett általi visszavonásáig.

Webáruház

(1) A webáruházban történő regisztrációra, a hírlevélre történő feliratkozással kapcsolatos adatkezelési tevékenységre, illetve a látogatók tájékoztatására a fenti rendelkezések az irányadók.

(2) A Vállalkozás weboldalán online, elektronikus úton történő szerződéskötések (vásárlások) a 2001. évi CVIII. törvény (Eker tv.) hatálya alá esnek, ezért az adatkezelés célja a fentiek mellett a jogszabály által előírt fogyasztói tájékoztatásra vonatkozó szolgáltatói kötelezettség teljesítésének a bizonyítása, a szerződés megkötésének a bizonyítása, a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díj(ak) számlázása, valamint az az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése.

(3) A webáruházban történő vásárlás esetén az adatkezelés jogalapja a szerződés teljesítése, jogi kötelezettség teljesítése.

(4) Az adatkezeléssel érintett adatok kategóriái: vásárlók neve, lakcíme, telefonszáma, belépési jelszava, bankszámla száma.

(5) Az adatkezeléssel érintett személyek kategóriái: minden olyan természetes személy, aki a Vállalkozás webáruházában regisztrál, hírlevélre feliratkozik, vásárol.

(6) Az adatok címzetteinek kategóriái: a Vállalkozás vezetője, az ügyfélkapcsolatokat, értékesítéssel kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalók, a Vállalkozás weblapjának üzemeltetését ellátó adatfeldolgozó munkatársai, illetve a Vállalkozás könyvelési feladatait ellátó munkavállalói, az ezen feladatokat ellátó adatfeldolgozó munkavállalói.

(7) Az adatkezelés helye a Vállalkozás székhelye.

(8) Az adatkezelés időtartama: a szerződés megszűnésétől számított 5 év.

SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉVEL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉG

(1) A Vállalkozás a vele szerződő természetes személyek ”“ ügyfelek, vevők, szállítók - személyes adatainak kezelését ellátja a szerződéses jogviszonnyal összefüggésben. A személyes adatok kezeléséről az érintettet tájékoztatni kell.

(2) Az érintettek köre: mindazon természetes személyek, akik a Vállalkozással szerződéses kapcsolatot létesítenek.

(3) Az adatkezelés jogalapja szerződés teljesítése, az adatkezelés célja a kapcsolattartás, a szerződésből eredő igényérvényesítés, szerződéses kötelezettségeknek megfelelés biztosítása.

(4) A személyes adatok címzettjei: a Vállalkozás vezetője, a Vállalkozás ügyfélszolgálati, könyvviteli feladatokat munkakörük alapján ellátó munkavállalói, adatfeldolgozói.

(5) A kezelt személyes adatok köre: név, lakcím, székhely, telefonszám, e-mail cím, adószám, bankszámlaszám, vállalkozói igazolvány szám, őstermelői igazolvány szám.

(6) Az adatkezelés időtartama: a szerződés megszűnésétől számított 5 év.

Az itstimeshop partnere hirdetési cégeknek, hogy hirdetéseiket a saját oldalaikon az interneten helyezzék el. Ezek a hirdetési cégek névtelen információkat gyűjtenek a weboldalunkon tett látogatásainkról. Ez a technológia magában foglalja a harmadik féltől származó cookie-k használatát, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy személyre szabott hirdetéseket fejlesszenek ki, hogy azok közvetlenül kapcsolódjanak az Ön számára érdekes ajánlatokhoz. A Hirdetési partnereink oldalán kiválaszthatja, hogy kizárja ezt a szolgáltatást. Hirdetési partnereink:

- Facebook

- Google Adwords

- Shopalike

Amennyiben nem szeretnének 3. féltől származó Cookie-t kapni úgy azt a saját böngészőjében illetve az alábbi helyeken letilthatja.

Általánosan kiválasztható:

http://www.youronlinechoices.com/hu/ad-choices

Facebook:

Facebook Ireland Ltd.
4 Grand Canal Square
Grand Canal Harbour
Dublin 2 Ireland

A Facebook marketing beállítását a saját Facebook preferenciái között tudja kezelni. A Facebook profiljánál jobb felső sarokban található legördülő menüben a Beállítások-ra kell kattintani és utána a bal oldali menüben a 'Hirdetések' menüpontra kattintva beállíthatja, hogy kíván-e kapni reklámokat.
Bővebben:
https://www.facebook.com/privacy/explanation

https://www.facebook.com/privacy


Microsoft Internet Explorer:

http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-vista/block-or-allow-cookies

Apple Safari:

https://support.apple.com/hu-hu/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac

Google Chrome:

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu

Opera:

https://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/

Mozilla Firefox:

https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn

Használunk cookie-kat, hogy online marketinget biztosítsunk az Ön érdekeinek és preferenciáinak megfelelően. Amennyiben nem iratkozik fel hírlevélre akkor ennek megfelelően nem lesz részese az online marketing kampányainknak.

Mivel az emaillisták gyakran elkészülnek az ajánlatok előtt (akár néhány hónappal az ajánlatot megelőzően), továbbra is kaphat ajánlatokat, miután elküldte nekünk kérését, hogy ne használjuk az adatait meghatározott marketing célokra. Ezekből a listákból már kiszedni nem fogjuk tudni. De a következő elkészített hírlevelet már nem fogja megkapni.

Google/Youtube:
Google Ireland Limited
Írországban bejegyzett társaság, amely Írország jogszabályai szerint működik (nyilvántartási szám: 368047)

Gordon House, Barrow Street
Dublin 4
Írország
https://policies.google.com/privacy?gl=hu

Pinterest:
https://policy.pinterest.com/hu/privacy-policy



AZ ADATBIZTONSÁGRA VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK

(1) A Vállalkozás személyes adatot csak a jelen szabályzatban rögzített tevékenységekkel összhangban, az adatkezelés célja szerint kezelhet.

(2) A Vállalkozás az adatok biztonságáról gondoskodik, e körben kötelezettséget vállal arra, hogy megteszi mindazon technikai és szervezési intézkedéseket, amelyek elengedhetetlenül szükségesek az adatbiztonságra vonatkozó jogszabályok, adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához, illetőleg kialakítja a fentiekben meghatározott jogszabályok érvényesüléséhez szükséges eljárási szabályokat.

(3) A Vállalkozás az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

(4) A Vállalkozás által az adatbiztonság érdekében végrehajtandó technikai és szervezési intézkedéseket a Vállalkozás adatvédelmi szabályzata rögzíti.

(5) A Vállalkozás az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel van a technika mindenkori fejlettségére, több lehetséges adatkezelési megoldás esetén a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosító megoldást választja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene.

AZ ADATFELDOLGOZÁSSAL KAPCSOLATOS SZABÁLYOK

  1. Az adatfeldolgozással kapcsolatos általános szabályok

(1) Az adatfeldolgozónak a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos jogait és kötelezettségeit törvény, valamint az adatkezelésre vonatkozó külön törvények keretei között az adatkezelő határozza meg.

(2) A Vállalkozás deklarálja, hogy az adatfeldolgozó tevékenysége során az adatkezelésre vonatkozó érdemi döntés meghozatalára kompetenciával nem rendelkezik, a tudomására jutott személyes adatokat kizárólag az adatkezelő rendelkezései szerint dolgozhatja fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhet, továbbá a személyes adatokat az adatkezelő rendelkezései szerint köteles tárolni és megőrizni.

(3) Az adatfeldolgozó részére az adatkezelési műveletek tárgyában adott utasítások jogszerűségéért a Vállalkozás felel.

(4) A Vállalkozás kötelezettsége az érintettek számára az adatfeldolgozó személyéről, az adatfeldolgozás helyéről való tájékoztatás megadása.

(5) A Vállalkozás az adatfeldolgozónak további adatfeldolgozó igénybevételére felhatalmazást nem ad.

(6) Az adatfeldolgozásra vonatkozó szerződést írásba kell foglalni. Az adatfeldolgozással nem bízható meg olyan szervezet, amely a feldolgozandó személyes adatokat felhasználó üzleti tevékenységben érdekelt.

Ha bármilyen kérdése van az adataival vagy az adatvédelmünkkel kapcsolatban, írjon emailt. Érdemben csak azokra az e-mailekre válaszolunk amit be tudunk azonosítani.

Adatvédelmi nyilvántartási szám:

NAIH-72982/2014

Törzsvásárlói Program Adatkezelési szabályzat

Adatkezelési Szabályzatunk kialakításánál figyelembe vettük a vonatkozó hatályos jogszabályokat, illetve a fontosabb nemzetközi ajánlásokat, különös tekintettel az alábbiakra:

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv),

iparági szabályok, ajánlások

Az Infotv. 3. § szerint:

Személyes adat: érintettel kapcsolatba hozható adat ”“ különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológia, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságra jellemző ismeret ”“ valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése is;

Adatkezelésünk jogalapjai az alábbiak:

  1. a) a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint a felhasználó megfelelő tájékoztatáson alapuló önkéntes hozzájárulása az adatkezeléshez (a továbbiakban: Hozzájárulás);
  2. b) a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja szerint az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben a Felhasználó mint érintett az egyik fél
  3. c) a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja szerint az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges
  4. d) a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja szerint az adatkezelés az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges

Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

2.11. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől;

2.12. adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi;

Az Infotv. 5. (1) szerint: Személyes adata akkor kezelhető, ha

  1. a) az érintett ahhoz hozzájárul

Tájékoztatás

Szerződéses kötelezettség alapján az adatfeldolgozást végző vállalkozás: Netlient Kft.

kapcsolattartó neve: Szilágyi András

az adatkezelés célja: törzsvásárlói rendszer nyilvántartás

az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása

a kezelt adatok köre: személyes adatok

az adatkezelés időtartama: a kártya visszavonásáig

Adatbiztonság

Az adatok tárolása a Netlient Kft. szerverein történik.

Jogorvoslat

Ön bármikor tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, illetve ”“ a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével ”“ törlését.

Kérelmére az itstimeshop. részletes tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről.